DIVULGACIÓ POLÍTICA PEL CANVI

Espai Món

Un món a peces

Regions - Europa


        El tumor de la màfia italiana          


La màfia no és només violència física i negocis, la màfia és també violència psicològica quotidiana. Passats els anys de plom, la seves activiats criminals al carrer han disminuit; els seus efectes, no.                         Política                               

Fotografia: Agència Reuters 

 L.'oposició del govern grec a l'estatus quo europeu i el model neoliberal imposat per Alemanya

 

Fotografia: Franco Folini (Flickr, CC)

Una polèmica llei duta a terme pel govern conservador de Fidesz encén les alarmes. En aquesta, es prohibeix pernoctar en els espais públics. ONGs locals i internacionals alerten sobre les seves possibles conseqüències.

                       Conflictes                        

Fotografia: Mc. Cullin (Flickr, CC)

Quina és la situació actual d'Irlanda del Nord? Com s'hi ha arribat? Context, història i present d'un dels conflictes més convulsos de l'Europa Occidental.


Fotografia: Reuters

Més enllà dels postulats etnocentristes, la societat bosniana, colpejada per la corrupció i la injusticia, reclama atenció internacional.

Tras las elecciones de 2010 la política húngara encendió las alarmas en Europa. El partido de ultra derecha Jobbik (Movimiento por una Hungría Mejor) alcanzaba sus mayores resultados acumulando 47 bancos del Parlamento; una posición que le permitía ejercer una gran presión sobre el eje político húngaro. 


En palabras a Espai Món, el periodista húngaro Dániel Szalay señalaba Jobbik como "el mayor peligro que afronta Hungría hoy en día". "Son nacionalistas, racistas, homofóbicos y antisemitas"