DIVULGACIÓ POLÍTICA PEL CANVI

Espai Món

Un món a peces

Últimes novetats

Lo más interesante de WestWorld y Black Mirror es que plantean que las fantasías y las ficciones ideológicas son partes constitutivas de las identidades individuales y colectivas. Muy en la línea, de hecho, de Althusser (en ‘Freud y Lacan’ 1964) cuando decía que los sujetos reales solo reconocen su ‘yo’ a través de formaciones ideológicas.


Prácticamente todo el planeta han sufrido la acción colonial directa europea. ¿Qué actitudes han tenido estos países colonizadores frente a su pasado colonial? ¿Existe algún estudio critico de este pasado?En certes ocasions, la realitat supera la ficció. En d’altres, la realitat sembla extreta d‘un llibre d’Aldous Huxley.  La política no és tan sols el que veiem diàriament als mitjans de comunicació. Us presentem una sèrie de curiositats i anècdotes reals que us faran veure els afers polítics des d’un altre punt de vista.

La globalización ha supuesto un proceso necesario para desarrollar el mundo tal como lo conocemos y de la manera en que está conformado actualmente. Una de sus caras menos conocidas y más oscuras trata sobre la explotación laboral.

Podem afirmar que, en l’actualitat, l’educació està definida per la política? O que, darrere del projecte educatiu d’una societat s’amaga una ideologia que el determina? Existeix una relació d’influència recíproca entre educació i política o només lineal?      [+]

Més enllà de qüestions frontereres, interessos nacionals, particulars i/o explicacions contextuals, hi ha racons de la historia que deixen bocabadat a qualsevol. És s0rprenent fins on la humanitat ha arribat a embogir          [+]

-----------------------------------------  ESPAI MÓN - UN MÓN A PECES   ------------------------------------- 

Els mecanismes de perpetuació del poder

Noves tecnologies, Internet i moviments socials. Com es relacionen? 

La frontera: Allà on Estats i globalització xoquen frontalment.

----------------------------------------   ESPECIALS DIA INTERNACIONAL  ------------------------------------

El canvi climàtic podria fer desaparèixer aquestes illes de l'Oceà Pacífic.

  -------------------------------------------------   ... I MOLT MÉS!  -----------------------------------------------

Qui hi ha darrera del comerç armamentístic?

La relació entre els gens i la participació política
Quines empreses controlen quasi tot allò que mengem?